Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Προστασία του περιβάλλοντος


                        Προστασία του περιβάλλοντος

Περιβάλλον είναι όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα που προέρχονται από το σύνολο των έμβιων (ζωντανοί οργανισμοί και σχέσεις μεταξύ τους) και των μη έμβιων στοιχείων (ανόργανες, οργανικές ενώσεις, φυσικά φαινόμενα) που επιδρούν σε έναν οργανισμό και καθορίζουν την ανάπτυξή του.
Ένας διαχωρισμός που προκύπτει στις οργανωμένες ανθρώπινες κοινωνίες είναι μεταξύ φυσικού και τεχνητού περιβάλλοντος.
Φυσικό περιβάλλον μπορεί να θεωρηθούν το σύνολο των οργανισμών του πλανήτη (φυτικοί, ζωικοί, μύκητες, ιοί κ.ά.), τα ανόργανα στοιχεία και ενώσεις, οι οργανικές ενώσεις, οι φυσικοί παράγοντες (ηλιακή ακτινοβολία, άνεμοι κ.λπ.), καθώς και οι σχέσεις και οι αλληλεπιδράσεις που αναπτύσσονται μεταξύ όλων αυτών.
Τεχνητό περιβάλλον είναι τα προϊόντα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, τα αποτελέσματα της κοινωνικής οργάνωσης, της τεχνολογίας και όλων των μέσων που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος.

Ο άνθρωπος αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό που ζει μέσα στο περιβάλλον, δέχεται ερεθίσματα από αυτό και ανταλλάσσει ύλη και ενέργεια.

                   Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας?


                                                                 1) Ανακύκλωση
Ανακυκλώστε ότι μπορείτε και προσπαθήστε να αγοράζετε επαναχρησιμοποιήσιμα και βιοδιασπώμενα προϊόντα, όσο το δυνατόν περισσότερο. Γυαλί, χαρτί, πλαστικό, μέταλλο. Όλα αυτά τα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου.
Κενά βαζάκια, μπουκάλια κρασιού, σπασμένα γυαλιά και οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από γυαλί και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον, θα πρέπει να ανακυκλώνονται.
Χρειάζονται ένα εκατομμύρια χρόνια για την αποσύνθεση του γυαλιού.
Παλιές εφημερίδες, χαρτόνια, φύλλα χαρτιού που δεν χρειάζεστε πλέον, όλα θα πρέπει να πάνε στον κάδο ανακύκλωσης.



2) Μείωση στην κατανάλωση νερού
Το νερό είναι πηγή ζωής!!!
Καθαρό, φρέσκο νερό, όλο και πιο πολύτιμο με την πάροδο των χρόνων. Αν δεν κάνουμε κάτι για την εξοικονόμηση του, στο κοντινό μέλλον θα είναι πιο πολύτιμο κι από το χρυσάφι. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε οτιδήποτε βοηθά στην εξοικονόμηση του και την αποτροπή της ρύπανσης των υδάτων.
Δεν είναι δύσκολο!!!
Κλείστε τη βρύση όσο βουρτσίζετε τα δόντια σας, κάντε ντους αντί για μπάνιο στην μπανιέρα σας (πόσο νερό χρειάζεται αλήθεια για να γεμίσει!!!), χρησιμοποιείστε το πλυντήριο όταν ο κάδος γεμίζει με ρούχα. Χρησιμοποιημένα λάδια και μπογιές δεν πρέπει να τα ρίχνουμε στην αποχέτευση, καθώς θα μολύνουν τα ποτάμια και τελικά τις θάλασσες.


3) Φυτέψτε ένα δέντρο
Τα δέντρα είναι η πηγή του οξυγόνου μας κι εμείς τα κόβουμε, αντί να τα φυτεύουμε. Εάν ο καθένας μας φυτέψει ένα δέντρο, η ζωή μας θα βελτιωθεί σημαντικά. Ο αέρας θα είναι καθαρότερος, ο αριθμός των δέντρων θα γινόταν πάλι κανονικός, θα είχατε περισσότερη σκιά στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Η ρύπανση, η υπερθέρμανση του πλανήτη, το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα μειωθούν.


4) Καλλιεργείστε λαχανικά
Τα λαχανικά που τρώμε σήμερα καλλιεργούνται με χημικά και φυτοφάρμακα. Αν φυτέψετε δικά σας λαχανικά, χωρίς τα παραπάνω "συστατικά", θα έχετε βιολογικά προϊόντα, άριστης ποιότητας, ευεργετικά για την υγεία σας και για το περιβάλλον, αφού η γη θα είναι λιγότερο ποτισμένη με τοξικές ουσίες. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο νόστιμα.


                         Ας προστατεύσουμε λοιπόν όλοι μαζί το όμορφο μας περιβάλλον!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου